Üvegtészta bárányhússal és földimogyoróval

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg bébispenót
2 kisebb Julienre vágott cukkini
10 dkg üvegtészta
6 db szárított shiitake gomba
30 dkg filézett bárányborda
5 dkg sótlan, zúzott földimogyoró
5 szál ferdén vékonyra szeletelt, karikára vágott újhagyma
1 szál csíkokra vágott sárgarépa
2 kisebb friss, apróra vágott piros chilipaprika
5 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 teáskanál kristálycukor
dl szójaszósz
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
másfél evőkanál szezámolaj
ízlés szerint őrölt fehérbors
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderzöld
igény szerint sótlan, zúzott földimogyoró

Elkészítés:

1. A gombát leforrázzuk, és 20 percig ázni hagyjuk, amíg megpuhul. Szárazra nyomkodjuk, a szárakat eldobjuk, a fejeket vékonyan felszeleteljük. Közben a tésztát is leforrázzuk és 3-4 percig, vagy amíg megpuhul, forró vízben áztatjuk. Lecsepegtetjük, majd háztartási ollóval 8 cm hosszú csíkokra vágjuk.

2. A szójaszószt, a cukrot, 1 evőkanál szezámolajat és a gyömbér felét egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a csíkokra szelt húst, és jól megforgatjuk benne. Lefedjük, és a hűtőben 60 percig pácoljuk.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és 1 teáskanálnyi szezámolajat, körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. A húst állandó keverés közben két adagban pirítjuk, adagonként kb. 2 percig, vagy amíg szép barna lesz, az újabb adag hús előtt beleöntünk még 1 evőkanálnyi földimogyoró- és még 1 teáskanálnyi szezámolajat. Ha a hús megpirul, kivesszük a wokból.

4. Tisztára töröljük a wokot, és a lángot erősre csavarjuk. Beleöntjük a maradék földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 30 másodpercig pirítjuk a chilit és a maradék fokhagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a cukkinit, és 2 percig sütjük. Beletesszük a parajt, az újhagymát és a gombát, és 1 percig fonnyasztjuk. Közben egész idő alatt folyamatosan kevergetjük.

5. Visszatesszük a húst és a levét a wokba, és 1-2 perc alatt felmelegítjük. Hozzáadjuk a tésztát az összezúzott földimogyoró felével és a korianderrel együtt, fehér borssal ízesítjük, és valamennyi hozzávalót alaposan összekeverjük. A maradék földimogyoróval és friss korianderrel díszítjük.

Üvegtészta bárányhússal és földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Üvegtészta bárányhússal és földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter