Bárányhús hokkientésztával, savanyú mártásban

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
38 dkg bárányborda
12 kisebb szál Julienre vágott sárgarépa
1 evőkanál zöldcitromlé
másfél evőkanál thai vörös currykrém
1 kisebb friss, finomra aprított piros chilipaprika
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
7 és fél dkg karikára vágott sonkahagyma
másfél dkg reszelt pálmacukor
1 és ¼ dl csirkehúsleves
2 evőkanál olaj
igény szerint zsenge, ferdén félbevágott cukorborsóhüvely
A díszítéshez:
igény szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A tésztát leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk. Jól lecsepegtetjük.

2. A mártáshoz pálmacukrot és zöldcitromlét egy kis, nem fémből készült tálban vagy korsóban addig keverünk, amíg a cukor elolvad. További felhasználásig félretesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. A csíkokra vágott bárányhúst adagokban, 2-3 percig kevergetve sütjük, amíg a hús éppen csak pirulni kezd. Kivesszük a wokból.

4. Felhevítjük a maradék olajat a wokban, majd beletesszük a sonkahagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és 1-2 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a currykrémet, és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a megtisztított és ferdén félbevágott zsenge hüvelyes cukorborsót, a sárgarépát és a húst is, közben a hozzávalókat egész idő alatt ide-oda forgatjuk.

5. Ráöntjük a mártást, jól összeforgatjuk a hozzávalókkal, és 2-3 percig még pároljuk. Hozzáadjuk a tésztát és tányérokba szedjük, és bazsalikommal díszítjük.

Thai vörös currykrém

Thai vörös currykrém
1 evőkanál zöldcitromhéj
2 evőkanál friss, darabolt koriandergyökér
1 evőkanál friss, összevágott galangagyökér
15 nagyobb szárított piros chilipaprika
5 db apróra vágott sonkahagyma
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál egész fehér bors
1 teáskanál római kömény
2 szál szeletelt fenyérfű

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.

3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.

4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Bárányhús hokkientésztával, savanyú mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1372 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Bárányhús hokkientésztával, savanyú mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recept beküldése