Bárányhús hokkientésztával, savanyú mártásban



Elkészítés:
1. A tésztát leforrázzuk, és 1 percig ázni hagyjuk. Jól lecsepegtetjük.
2. A mártáshoz pálmacukrot és zöldcitromlét egy kis, nem fémből készült tálban vagy korsóban addig keverünk, amíg a cukor elolvad. További felhasználásig félretesszük.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. A csíkokra vágott bárányhúst adagokban, 2-3 percig kevergetve sütjük, amíg a hús éppen csak pirulni kezd. Kivesszük a wokból.
4. Felhevítjük a maradék olajat a wokban, majd beletesszük a sonkahagymát, fokhagymát, gyömbért, chilit és 1-2 percig pirítjuk. Hozzákeverjük a currykrémet, és 1 percig pirítjuk. Beletesszük a megtisztított és ferdén félbevágott zsenge hüvelyes cukorborsót, a sárgarépát és a húst is, közben a hozzávalókat egész idő alatt ide-oda forgatjuk.
5. Ráöntjük a mártást, jól összeforgatjuk a hozzávalókkal, és 2-3 percig még pároljuk. Hozzáadjuk a tésztát és tányérokba szedjük, és bazsalikommal díszítjük.
Thai vörös currykrém

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.
2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.
3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.
4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.