Meleg bárányhússaláta

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál vékonyra szeletelt, karikára vágott újhagyma
1 db vékonyra szeletelt uborka
75 dkg kicsontozott bárányborda
20 dkg cukorborsó
60 dkg friss rizstészta
3 evőkanál földimogyoró-olaj
3 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 db vékonyra szeletelt piros húsú paprika
A mentás öntethez:
4 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 teáskanál szójaszósz
3 teáskanál halszósz
dl citromlé
2 evőkanál barna cukor
másfél evőkanál földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A currykrémet, koriandert, gyömbért 2 evőkanál olajjal egy nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt húst, és jól összeforgatjuk. Folpack fóliával letakarjuk, és a hűtőben 120-180 percig pácoljuk.

2. A zsenge hüvelyes cukorborsót gőzöljük vagy forraljuk, amíg éppen csak megpuhul, majd hideg vízzel felfrissítjük, és lecsepegtetjük.

3. A tésztát leforrázzuk, majd azonnal leöntjük róla a vizet, és kézzel szétválasztjuk a szálakat.

4. Elkészítjük a mentás öntetet. Valamennyi hozzávalót csavarozott tetejű üvegbe tesszük, és jól összerázzuk.

5. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanál olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Beletesszük a hús felét, és kevergetés közben 5 percig sütjük, amíg megpuhul. Kisütjük a maradék húst is, ha szükséges, forrósítunk még hozzá olajat.

6. A bárányhúst, a zsenge hüvelyes cukorborsót, a tésztát, a paprikát, uborkát és az újhagymát egy nagy tálba tesszük, rácsurgatjuk az öntetet, és jól összeforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen érje.

Thai vörös currykrém

Thai vörös currykrém
1 evőkanál zöldcitromhéj
2 evőkanál friss, darabolt koriandergyökér
1 evőkanál friss, összevágott galangagyökér
15 nagyobb szárított piros chilipaprika
5 db apróra vágott sonkahagyma
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál egész fehér bors
1 teáskanál római kömény
2 szál szeletelt fenyérfű

1. A sütőt mérsékelt hőmérsékleten, 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A piros húsú chilit hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 20 percig állni hagyjuk. Leöntjük róla a vizet, magházát eltávolítjuk, és húsát durvára földaraboljuk.

3. Közben a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), a koriandermagot, az egész fehér borsot és rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.

4. A garnélakrémet a feldarabolt chilivel együtt háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, és hozzáadjuk még a felaprított ázsiai sonkahagymát, a felaprított fokhagymagerezdet, a vékonyan felszeletelt fenyérfüvet, az összevágott friss galangagyökeret, a feldarabolt friss koriandergyökeret és a zöldcitromhéjat. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Meleg bárányhússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Meleg bárányhússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon