Báránysatay

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránysatay
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókusztej
75 dkg kicsontozott bárányborda
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 evőkanál citromlé
2 teáskanál barnacukor
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 db szeletelt piros húsú paprika
2 teáskanál őrölt római kömény
A tálaláshoz:
4 dkg sótlan, pirított földimogyoró

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanál olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Beletesszük a vékonyra szelt hús felét, és keverés közben 3 percig sütjük, amíg megpirul. Kivesszük a wokból, majd az eljárást egy újabb evőkanál olajjal és a maradék hússal megismételjük.

2. Újra felforrósítjuk a wokot, beletesszük a maradék olajat, a római köményt, kurkumát, paprikát, és 2 percig, kevergetés közben pirítjuk.

3. Visszatesszük a húst a wokba. Hozzákeverjük a chilimártást, a földimogyoróvajat, a kókusztejet és a cukrot.

4. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és 5 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a hús megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik. Levesszük a lángról, és beleöntjük a citromlét. Belekeverjük a koriandert, rászórjuk a földimogyorót és tálaljuk.

Báránysatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Báránysatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
twitter