Sonka kenyértésztában

Okorok v teszte

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonka kenyértésztában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg pácolt füstölt sonka
vagy
150 dkg főtt füstölt sonka
2 evőkanál répaszirup
2 teáskanál szárított élesztő
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál köménymag
40 dkg rozsliszt
3 evőkanál langyos víz
másfél dl hideg víz

Elkészítés:

1. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, hozzáadjuk a cukrot, a köményt, és a keveréket meleg helyen 10 percig kelni hagyjuk, amíg a térfogata mintegy a duplájára nő.

2. Fokozatosan belekeverjük a hideg vizet, hozzáadjuk a répaszirupot és a liszt felét. A tésztát lisztezett felületre tesszük, belegyúrjuk a maradék lisztet, ha szükséges, még vizet vagy lisztet adunk hozzá, hogy sima, kemény kenyértésztát kapjunk. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

3. Ezután kb. 1 cm vastag négyzetlappá kinyújtjuk, és jól kizsírozott sütőlemezre tesszük. A sonkát megmossuk, szárazra töröljük, és a tészta közepére helyezzük.

4. A tésztával betakarjuk, a széleket jól összenyomjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 120 perc alatt aranyszínűre sütjük. Az elkészült tésztát hagyjuk kihűlni, majd vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Sonka kenyértésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1683 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sonka kenyértésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+