Tejfölös vagdalt

Bitocski v szmetane

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejfölös vagdalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg szikkadt, héja nélkül fehérkenyér
1 és ¼ dl tej
1 db tojás
3 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 dl húsleves
2 dl tejföl
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyeret kb. 15 percre a tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, tojással, sózzuk, borsozzuk.

2. Kb. 2 cm vastag pogácsákká formázzuk, és a felforrósított vajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk.

3. A visszamaradt pecsenyezsírt megszórjuk a liszttel, felöntjük kevés levessel, és hozzáadjuk a tejfölt.

4. Felforraljuk, kb. 5 percig hagyjuk csendesen forrni, majd a mártást a vagdaltra öntjük. Burgonyával és kovászos uborkával tálaljuk.

Ha nincs kész csirrkehúslevesünk nyugodtan készítsük el húsleveskockából.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
100 dkg tyúkhús
2 db tojás
1 db citrom
15 dl víz
20 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
1 fej hagyma
6 evőkanál rizs
ízlés szerint
ízlés szerint egész bors

A tyúkhúst a zöldséggel, az egészben hagyott hagymával, sóval, szemes borssal, a vízben kis lángon puhára főzzük.

Ha a tyúk puha, kivesszük a levesből, és az átszűrt levesben megfőzzük a rizst. Közben a tojások sárgáját elkeverjük a citrom levével, eleinte csak 2-3 kanálnyi levest adunk hozzá, majd a teljes mennyiséget hozzáöntjük.

A húst csontjáról lefejtve tesszük a levesbe. Sűrű, szinte főzelékszerű ételt kapunk.

Tejfölös vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tejfölös vagdalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
lexikon