Töltött kacsa

Utka farsirovannaja

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész, 200 dkg-os kacsa
1 és ¼ dl madeira bor
1 evőkanál liszt
1 db tojás
10 dkg csíkokra vágott, vékonyra szeletelt szalonna
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 szál apróra vágott fehérrépa
1 szál karikára vágott, vékonyra szeletelt póréhagyma
1 kisebb apróra vágott zellergumó
2 evőkanál vaj
5 dl húsleves
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A töltelékhez a gombát kb. 30 percig langyos vízben áztatjuk, majd friss vízben puhára főzzük, leöntjük róla a levét, és csíkokra vágjuk.

2. A tésztát félkeményre főzzük, lecsepegtetjük, összekeverjük a főtt gombával meg a tojással, sóval, borssal ízesítjük. A kacsát megmossuk, szárazra töröljük, kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, majd a gombás keveréket hasüregébe töltjük, összevarrjuk.

3. Egy párolóedényt kibélelünk szalonnacsíkokkal, beletesszük a zöldségeket, a babérlevelet, erre helyezzük a kacsát, puha vajjal megkenjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 90 perc alatt megsütjük, közben rendszeresen, kenegetjük a pecsenyelével. Amikor a hús már színt kapott, evőkanalanként megöntözzük a húslevessel. A kész húst melegen tartjuk.

4. A pecsenyelét a zöldségekkel szitán átpasszírozzuk, a lisztet kevés hideg vízzel összekeverjük, és a mártást besűrítjük vele. A kívánt állag eléréséig hozzáöntjük a maradék húslevest, felfőzzük, a madeiraborral ízesítjük.

5. Felszeleteljük a kacsát, leöntjük a mártással. Főtt burgonyával tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
100 dkg tyúkhús
2 db tojás
1 db citrom
15 dl víz
20 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
1 fej hagyma
6 evőkanál rizs
ízlés szerint
ízlés szerint egész bors

A tyúkhúst a zöldséggel, az egészben hagyott hagymával, sóval, szemes borssal, a vízben kis lángon puhára főzzük.

Ha a tyúk puha, kivesszük a levesből, és az átszűrt levesben megfőzzük a rizst. Közben a tojások sárgáját elkeverjük a citrom levével, eleinte csak 2-3 kanálnyi levest adunk hozzá, majd a teljes mennyiséget hozzáöntjük.

A húst csontjáról lefejtve tesszük a levesbe. Sűrű, szinte főzelékszerű ételt kapunk.

Töltött kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
most van szezonja