Panírozott csirkevagdalt
Kotleti posarszkije
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A héjától megszabadított kenyeret kb. 15 percre a tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
2. A csirkehúst - a bőre nélkül - kétszer átdaráljuk, összekeverjük az áztatott kenyérrel, és még egyszer átdaráljuk.
3. Hozzávegyítjük a puha vajat, sózzuk, borsozzuk, sima masszává összedolgozzuk. A húsmasszából, vizes kézzel, kb. 4 cm vastag rudakat formálunk, a zsemlemorzsában megforgatjuk, és a forró vajban mindkét oldalát kb. 5 perc alatt aranyszínűre sütjük.
4. Tányérra rendezzük, és tálalás előtt a pecsenyezsiradékkal meg a tejföllel meglocsoljuk.