Töltött fácán Orloff herceg módra

Faisan a la Princ Orloff,, Orlovszkij farsinovannij faszan

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Töltött fácán Orloff herceg módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db fiatal, konyhakész fácán
15 dkg májkrém
8 szelet vékonyra szeletelt füstölt szalonna
1 pohár konyak
10 dkg csíkokra vágott szalonna
20 dkg vaj
másfél dl vörösbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fácánok belsejét kevés konyakkal megcsepegtetjük, és bedörzsöljük sóval, borssal. A mellét a csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük.

2. A darált húst, a májkrémet, a tojássárgáját és a maradék konyakot jól összekeverjük, a fácánok hasüregébe töltjük, a nyílást összevarrjuk.

3. A vaj felét sütőtálba daraboljuk, a fácánokat ráültetjük, és 225 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, közben gyakran meglocsoljuk, majd kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

4. A pecsenyelét egy edénybe átöntjük, közben az alját is feloldjuk, hozzáöntjük a vörösbort, erős lángon kissé beforraljuk, beledolgozzuk a maradék vajat, és a mártást sóval, borssal fűszerezzük. Félbevágjuk a fácánokat, eltávolítjuk belőlük a tölteléket, és a szalonnaszeletekre helyezzük. A pecsenyelével tálaljuk. Tejszínes burgonyapüré, sárgarépapüré és kelbimbó illik hozzá.

A recept az 1896-ban Párizsban kiadott Le Tsar et la Tsarine, Le Journal című könyvből származik. A Romanov cári család kedvelt étele volt.
Lehetőség szerint szarvasgombás májkrémet használjunk!
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Töltött fácán Orloff herceg módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött fácán Orloff herceg módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
bevásárlólista