Borkrém

Créme champenoise, Krem iz vina

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borkrém
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
2 és fél dl száraz fehérbor
10 szem durvára tört kockacukor
1 evőkanál cseresznyepálinka
1 db reszelt, héja citrom

Elkészítés:

1. A tojássárgáját összekeverjük a borral (a legjobb hozzá a Coteaux Champenois).

2. A kockacukorral megszórjuk a citrom héját, beletesszük a boros tojáskeverékbe, erőteljesen felverjük, és felöntjük a cseresznyepálinkával.

3. Kis lángon kevergetve 10 percig melegítjük, de nem főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a krémhez keverjük.

A recept az 1896-ban Párizsban kiadott Le Tsar et la Tsarine, Le Journal című könyvből származik. A Romanov cári család kedvelt étele volt.
Borkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1741 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Borkrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
most van szezonja