Tokhal cári módra

Sterijad po-carszki, Sterlet á la tsarine

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Tokhal cári módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg konyhakész tokhal
1 és ¼ dl uborkalé
2 evőkanál fekete kaviár
5 dl chablis
vagy
1 szál apróra vágott fehérrépa
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 db citrom leve
1 evőkanál vaj
ízlés szerint
A sütőedényhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A tokhalat ferdén feldaraboljuk, besózzuk. Kivajazott edénybe tesszük, hozzáadjuk a fehérrépát, a babérlevelet meg a fokhagymát.

2. Felöntjük a borral, az uborka- és a citromlével.

3. Lefedjük, kis lángon kb. 35 perc alatt puhára pároljuk.

4. A főzőlevet szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a kaviárt, felfőzzük, és a vajjal ízesítjük. Kevés kaviármártást öntünk a tokhalra, a többit külön tálaljuk. Burgonyakrokett illik hozzá.

A recept az 1896-ban Párizsban kiadott Le Tsar et la Tsarine, Le Journal című könyvből származik. A Romanov cári család kedvelt étele volt.
Tokhal cári módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 909 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tokhal cári módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
cikkek