Töltött tésztabatyuk

Pelmenyi

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A hal-gombatöltelékhez:
50 dkg halfilé
2 és fél dkg szárított gomba
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A hústöltelékhez:
50 dkg darált hús
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál tejföl
A tésztához:
1 db tojás
35 dkg liszt
1 és ¼ dl víz
½ teáskanál

Elkészítés:

1. A lisztből, a tojásból a sóval és a vízzel kemény, sima tésztát gyúrunk, majd 20-30 percig pihentetjük.

2. Ezután a tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, egy vizespohárral kb. 8 cm átmérőjű kerek lapokat szúrunk ki belőle.

3. A húsos töltelékhez: A darált húst összekeverjük a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal.

4. A hal-gombatöltelékhez: A gombát vízbe áztatjuk, majd puhára főzzük, és apróra vágjuk. A halat és a hagymát húsdarálón ledaráljuk, majd puha vajjal sima töltelékké keverjük. Hozzáadjuk a gombát, sóval és borssal ízesítjük.

5. Mindegyik tésztalap közepébe 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk. A tésztadarabokat összehajtjuk, a szélüket szorosan összenyomkodjuk.

6. A tésztákat kissé megsózott, forrásban lévő vízbe tesszük, és attól számítva, hogy feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig kis lángon főzzük. Szűrőkanállal kimerjük a vízből, vajjal és tejföllel tálaljuk.

Sós víz helyett ízlés szerint fűszeres hús- vagy zöldséglevesben is kifőzhetjük.
Töltött tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1255 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött tésztabatyuk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
twitter