Hajdinapalacsinta
Blini grecsnevije



Elkészítés:
1. Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos vízzel és 2 evőkanál cukorral, meleg helyre állítjuk, amíg a duplájára növekszik, és a folyadék habossá válik. A tej felét a maradék cukorral és a vajjal az élesztős keverékbe vegyítjük, hozzáadjuk a hajdinalisztet, kb. 30 percig állni hagyjuk.
2. Ezután a maradék tejet, a búzalisztet, a tojássárgáját, a sót meg a tejfölt a tésztához adjuk, jól összekeverjük. Lefedve további 60 percig állni hagyjuk, amíg a keverék térfogata a duplájára nő.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük. Lapos serpenyőt közepes hőmérsékletűre melegítünk, vajjal kissé beecseteljük, és kb. 3-3 evőkanálnyi tésztából 8-10 cm átmérőjű kerek palacsintákat sütünk. Forrón tálaljuk. Jégbehűtött kaviár és tejföl illik hozzá.