Hajdinapalacsinta

Blini grecsnevije

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hajdinapalacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 teáskanál szárított élesztő
30 dkg hajdinaliszt
20 dkg búzaliszt
másfél dl tejföl
3 evőkanál kristálycukor
5 dl langyos tej
2 és fél dkg puha vaj
2 db tojás
7 teáskanál
A sütéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos vízzel és 2 evőkanál cukorral, meleg helyre állítjuk, amíg a duplájára növekszik, és a folyadék habossá válik. A tej felét a maradék cukorral és a vajjal az élesztős keverékbe vegyítjük, hozzáadjuk a hajdinalisztet, kb. 30 percig állni hagyjuk.

2. Ezután a maradék tejet, a búzalisztet, a tojássárgáját, a sót meg a tejfölt a tésztához adjuk, jól összekeverjük. Lefedve további 60 percig állni hagyjuk, amíg a keverék térfogata a duplájára nő.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztához keverjük. Lapos serpenyőt közepes hőmérsékletűre melegítünk, vajjal kissé beecseteljük, és kb. 3-3 evőkanálnyi tésztából 8-10 cm átmérőjű kerek palacsintákat sütünk. Forrón tálaljuk. Jégbehűtött kaviár és tejföl illik hozzá.

Évszázadok óta az oroszok ünnepi eledele a blini. A legkedveltebb variációk a tejfölös, a tőzegáfonyás, a kaviáros és a sós heringes.
A blini "kerek, aranysárga és forró, mint a Nap. A pompás napok, a gazdag aratás, a harmonikus házasság és az egészséges gyermekek szimbóluma." Így dicsérte Alekszander Kuprin orosz költő (1870-1938) ezt a finom, könnyű palacsintaféleséget.
Hajdinapalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1934 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Hajdinapalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése