Sült gombás lepény

Gribnije kotleti

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült gombás lepény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg erdei gomba
vagy
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 szelet száraz, héja nélkül fehérkenyér
6 evőkanál napraforgóolaj
2 db tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A panírozáshoz:
igény szerint zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
másfél dl tejföl

Elkészítés:

1. A gombákat forrásban lévő vízben kb. 10 percig előfőzzük, majd leszűrjük és finomra vágjuk. Hideg vízbe áztatjuk a kenyeret.

2. A hagymát 1 evőkanál forró olajon üvegesre pároljuk. A kenyérből kinyomkodjuk a vizet, összekeverjük a gombával meg a hagymával, sózzuk, borsozzuk.

3. Felverjük a tojásokat, a liszttel és a petrezselyemmel jól összekeverjük, majd a gombás keverékhez adjuk. Ha kell, annyi lisztet adjunk hozzá, hogy tömör masszát kapjunk. Kb. 60 percre a a hűtőbe tesszük.

4. A masszából 10-12 kerek vagy ovális lepényt formálunk, a zsemlemorzsában megforgatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és a lepényeket aranyszínűre sütjük benne. A tejföllel tálaljuk.

Sült gombás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sült gombás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
hírlevél