Halas szoljanka

Ribnaja szoljanka

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halas szoljanka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg vegyes hal
1 szál apróra vágott sárgarépa
1 szál apróra vágott fehérrépa
4 db apróra vágott savanyú uborka
2 evőkanál fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
30 dl víz
4 szem egész bors
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
A díszítéshez:
½ csokor kapor
1 db szeletelt citrom
4 evőkanál tejföl

Elkészítés:

1. A halakat (pl. tokhal, süllő, fogas és lazac) megtisztítjuk, a farokból, a gerincből és a fejből a vízzel, kevés sóval, az egész borssal és a babérlevéllel alaplét főzünk, amit leszűrünk. A halak húsát ízlés szerint feldaraboljuk.

2. A leves felét a haldarabokra öntjük, felforraljuk és kis lángon kb. 15 percig főzzük (a halnak nem szabad szétfőnie!).

3. Közben a hagymát a felforrósított vajban üvegesre pároljuk, megszórjuk a liszttel, és folyamatosan kevergetve a maradék levessel felöntjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és az uborkát, puhára főzzük, majd a halat a levével együtt beletesszük, megsózzuk.

4. Az egészet még egyszer óvatosan felforraljuk, hozzáadjuk az olaj- és a kapribogyót. Levesestányérokban, egy-egy kanál tejföllel, egy-egy vékony szelet citrommal és egy-egy kaporággal díszítve tálaljuk.

Halas szoljanka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Halas szoljanka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon