Hideg nyári leves

Okroska

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hideg nyári leves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dl kvász
3 db darabolt savanyú uborka
3 db főtt, kockára vágott cékla
25 dkg hal
vagy
25 dkg sonka
vagy
vagy
25 dkg főtt hús
vagy
25 dkg sült hús
másfél dl tejföl
1 csokor finomra vágott snidling
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál reszelt torma
1 teáskanál mustár
1 csokor apróra vágott újhagyma
2 db keményre főzött tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A kemény tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét apróra vágjuk. A húst ízlés szerinti kockára vágjuk, majd összekeverjük a tojásfehérjével, a céklával, a savanyú uborkával és az újhagymával.

2. A tojássárgáját villával összetörjük, hozzákeverjük a mustárt, a cukrot és a tormát, kevés kvásszal simára keverjük, majd ráöntünk 5 dl kvászt, és sóval, borssal fűszerezzük.

3. Ezt a szószt ráöntjük a hozzávalókra, óvatosan összekeverjük, és 120-180 percen keresztül hűtőszekrényben állni hagyjuk. Tálalás előtt hozzáadjuk a maradék kvászt, megszórjuk a petrezselyemmel és a snidlinggel. A tejföllel és jégkockával tálaljuk.

Almakvász

Almakvász
2 dkg élesztő
100 dkg hámozott, szeletelt alma
40 dl víz
5 dkg mazsola
1 rúd fahéj
20 dkg méz

1. Az almát, a cukrot, a mézet és a fahéjat a vízben felfőzzük, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

2. Beletesszük az élesztőt, letakarva 24 órán keresztül erjesztjük.

3. A folyadékot leszűrjük, üvegekbe töltjük a mazsolával együtt, dugóval szorosan lezárjuk. A kvászt még 3-4 napig állni hagyjuk.

Hideg nyári leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3683 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Hideg nyári leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szótár