Savanyú káposzta provence-i módra

Kapuszta kvasennaja "provanszál"

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Savanyú káposzta provence-i módra
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg gyalult fejes káposzta
2 db reszelt alma
1 szál reszelt sárgarépa
2 dkg
2 db reszelt hagyma
vagy
2 dkg áfonya
néhány szem kapormag

Elkészítés:

1. Gondosan kimosunk egy fahordót (alternatívaként szolgálhat egy nagy, több mint 3 literes cserépedény), kibéleljük káposztalevelekkel.

2. A káposztát megsózzuk, kézzel kinyomkodjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A keveréket a hordóba rétegezzük, minden réteget jó erősen ledöngölünk. Egy főzőkanál nyelével néhány lyukat nyomunk bele, hogy az erjedési folyamat alatt keletkező gázok távozhassanak.

3. A felső réteget lefedjük káposztalevéllel és tiszta ruhával, majd tányért és súlyt (pl. követ) helyezünk rá. 3-4 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd hideg helyen tároljuk. A tejsaverjesztéshez fontos, hogy a káposztát mindig fedje a keletkező sejtnedv. A savanyú káposzta 3-4 hét múlva fogyasztásra kész. Tálaláskor a savanyú káposztát hidegen sajtolt napraforgóolajjal megöntözzük.

Eltevéshez leginkább a kései érésű fejes káposzta alkalmas. Frissnek, szorosan zártnak és zsengének kell lennie.
A savanyú káposzta tejes erjedésével jön létre, sok benne a C-vitamin, ezért a legjobb nyersen enni. Önmagában a legfinomabb, de "megbolondítható" napraforgóolajjal és friss bogyósgyümölcsökkel.
Savanyú káposzta provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Savanyú káposzta provence-i módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
cikkek