Serpenyős marhahús kígyóbabbal és bazsalikommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős marhahús kígyóbabbal és bazsalikommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg csíkokra vágott bélszín
15 dkg darabolt kígyóbab
1 csokor friss thai bazsalikom
dl víz
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál halszósz
1 teáskanál reszelt pálmacukor
3 db friss, apróra vágott madárchili
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál földimogyoró-olaj
A díszítéshez:
igény szerint friss, vékonyra szeletelt madárchili

Elkészítés:

1. A chilit, a fokhagymát, halszószt és a pálmacukrot 1 evőkanál olajjal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk benne, majd lefedjük, és 120 percig a hűtőben pácoljuk.

2. Felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 2 teáskanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Erős lángon, állandóan keverve, kisütjük a húst két adagban, adagonként 2 perc alatt, vagy amíg éppen csak megpirul. Kivesszük a wokból.

3. Felhevítjük a wokban a maradék olajat, hozzáadjuk a kígyóbabot, a vizet, és erős lángon 3-4 percig pároljuk, közben ide-oda mozgatjuk, amíg megpuhul. Visszatesszük a húst a wokba a bazsalikommal együtt. Még 1-2 percig pároljuk, amíg az étel átmelegszik. Madárchilivel díszítjük, és tálaljuk.

Serpenyős marhahús kígyóbabbal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős marhahús kígyóbabbal és bazsalikommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár