Kínai sistergő marhahús

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai sistergő marhahús
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg sovány bélszín
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál rizsbor
1 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
másfél evőkanál földimogyoró-olaj
másfél evőkanál pirított szezámmag
1 nagyobb fej cikkekre vágott vöröshagyma
4 szál darabolt újhagyma
1 db darabolt zöld húsú paprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
A mártáshoz:
2 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál paradicsomlé
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál hoisin-szósz

Elkészítés:

1. A szójaszószt és a rizsbort 2 teáskanál földimogyoró-olajjal és 1 teáskanál frissen őrölt fekete borssál egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a rostok irányára merőlegesen vékonyra szeletelt húst, összeforgatjuk, majd folpack fóliával letakarjuk, és a hűtőben legalább 60 perc hosszat pácoljuk.

2. A mártás elkészítéséhez az összes hozzávalót összekeverjük egy kis tálban.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Állandóan kevergetve kisütjük a húst két részletben, adagonként 2-3 percig, amíg szépen megpirul. Kivesszük a wokból.

4. A hagymát és az újhagymát beletesszük a wokba, és keverés mellett 2-3 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, és még 1 percig sütjük. A fokhagymát és a gyömbért is beletesszük, 30 másodpercig pirítjuk. Visszatesszük a húst a wokba, ráöntjük a frissen elkészített mártást, és keverés közben 2 percig főni hagyjuk, amíg a mártás leve kissé elpárolog, és a hús meg a zöldségek magukba szívják. Tálalótálba rakjuk, rászórjuk a szezámmagot és tálaljuk.

Kínai sistergő marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2760 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai sistergő marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
lexikon