Kínai sistergő marhahús



Elkészítés:
1. A szójaszószt és a rizsbort 2 teáskanál földimogyoró-olajjal és 1 teáskanál frissen őrölt fekete borssál egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a rostok irányára merőlegesen vékonyra szeletelt húst, összeforgatjuk, majd folpack fóliával letakarjuk, és a hűtőben legalább 60 perc hosszat pácoljuk.
2. A mártás elkészítéséhez az összes hozzávalót összekeverjük egy kis tálban.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Állandóan kevergetve kisütjük a húst két részletben, adagonként 2-3 percig, amíg szépen megpirul. Kivesszük a wokból.
4. A hagymát és az újhagymát beletesszük a wokba, és keverés mellett 2-3 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát, és még 1 percig sütjük. A fokhagymát és a gyömbért is beletesszük, 30 másodpercig pirítjuk. Visszatesszük a húst a wokba, ráöntjük a frissen elkészített mártást, és keverés közben 2 percig főni hagyjuk, amíg a mártás leve kissé elpárolog, és a hús meg a zöldségek magukba szívják. Tálalótálba rakjuk, rászórjuk a szezámmagot és tálaljuk.