Rázogatós marhahús

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rázogatós marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd zúzott fokhagyma
másfél evőkanál világos szójaszósz
75 dkg sovány bélszín
2 evőkanál zöldcitromlé
másfél evőkanál halszósz
2 teáskanál víz
½ teáskanál
10 dkg kis méretű fejes saláta
1 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál rizsecet
3 szál apróra vágott újhagyma
másfél teáskanál porcukor
dl olaj
¾ teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A halszószt, szójaszószt, cukrot, fokhagymát és az újhagymát (csak a fehér részét) 3/4 teáskanál frissen őrölt fekete borssal és 1/2 teáskanál sóval ízesítve, 1 teáskanál olajjal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a 2 cm vastag kockákra vágott húst, folpack fóliával letakarjuk, és legalább 60 percig, vagy ha időnk engedi, egész éjszaka a hűtőben pácoljuk.

2. Az öntethez a rizsecetet, a citromlevet és az extra szójaszószt 3 teáskanál olajjal és 2 teáskanál vízzel együtt egy kis, nem fémből készült tálban vagy korsóban összekeverjük.

3. A megmosott salátaleveleket egy tálalótálra helyezzük, majd ráöntjük az öntetet.

4. A wokot erős lángon felforrósítjuk, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény falát is érje. Beletesszük a hús felét egy rétegben, és 1 percig keverés nélkül sütjük, hogy barna kéreg alakuljon ki az alján. Rövid ideig keverve pirítjuk, vagy a wokot a nyelénél megfogva, 3-4 percig erőteljesen rázogatjuk, hogy a hús a láng fölött egyik oldaláról a másikra gurulva közepesre, véresre vagy teljesen átsültre piruljon, kinek-kinek ízlése szerint. Kivesszük a wokból, majd a műveletet a maradék olajjal és bélszínnel is megismételjük

5. A húst a salátalevelekre halmozzuk, és párolt rizzsel körítve, azonnal tálaljuk.

Ennek az ételnek a neve a francia „sauté" (hirtelen kisüt) kifejezésből származik, ahonnan a hús rázogatva sütésének módszerét átvették.
Rázogatós marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Rázogatós marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon