Sárgarépapuding

Puding iz morkovi

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgarépapuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott sárgarépa
20 dkg túró
3 db tojás
2 evőkanál mazsola
2 és fél dl tej
5 dkg búzadara
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
ízlés szerint tejföl
vagy
ízlés szerint olvasztott vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mazsolát kb. 30 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.

2. A sárgarépát a tej felében puhára főzzük, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és a grízt, újból felforrósítjuk, és állandó keverés mellett besűrítjük. A pépet kissé kihűtjük, belekeverjük a túrót és a tojássárgáját.

3. A cukorral, a vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, beletesszük a mazsolát, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot.

4. A masszát kivajazott pudingformákba vagy tűzálló tálkákba töltjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Olvasztott vajjal vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Sárgarépapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sárgarépapuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
vegetáriánus ételek