Sárgarépapuding
Puding iz morkovi



Elkészítés:
1. A mazsolát kb. 30 percre langyos vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.
2. A sárgarépát a tej felében puhára főzzük, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és a grízt, újból felforrósítjuk, és állandó keverés mellett besűrítjük. A pépet kissé kihűtjük, belekeverjük a túrót és a tojássárgáját.
3. A cukorral, a vaníliás cukorral és sóval ízesítjük, beletesszük a mazsolát, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot.
4. A masszát kivajazott pudingformákba vagy tűzálló tálkákba töltjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Olvasztott vajjal vagy tejföllel meglocsolva tálaljuk.