Töltött káposzta

Golubci

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött káposzta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb fej káposzta
35 dkg vegyes darált hús
30 dkg főtt rizs
10 szem kimagozott aszalt szilva
1 evőkanál mazsola
3 evőkanál vaj
4 dl tejföl
2 evőkanál liszt
3 evőkanál finomra vágott kapor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szilvát és a mazsolát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk. A szétszedett káposztaleveleket kevés vízben előfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.

2. A darált húst összekeverjük a pergős rizzsel, sózzuk, borsozzuk. Minden káposztalevélre 3-4 evőkanálnyi tölteléket teszünk, begöngyöljük, konyhai kötözőzsineggel körbetekerjük.

3. A felforrósított vajban minden oldalról röviden megpirítjuk. Ezután a töltött káposztákat tűzálló tálba fektetjük.

4. 2,5 dl tejfölt a liszttel összekeverünk, a lecsepegtetett szilvával és mazsolával a káposzta visszamaradt zsiradékához adjuk, felfőzzük, és ráöntjük a káposztatekercsekre. Fedő alatt kb. 35 percig pároljuk. Tálalás előtt a fonalakat eltávolítjuk a roládokról. A maradék tejföllel meglocsolva, a kaporral díszítve tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recepttár