Pácolt szardínia

Marinovannije szardini

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt szardínia
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg konyhakész szardínia
igény szerint olaj
igény szerint liszt
A díszítéshez:
ízlés szerint karikára vágott vöröshagyma
ízlés szerint apróra vágott kapor
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
A páchoz:
5 dl halalaplé
1 szál apróra vágott fehérrépa
1 nagyobb apróra vágott sárgarépa
3 fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál kristálycukor
4 evőkanál ecet
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardíniákat lisztbe forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

2. A pácléhez a zöldségeket a felforrósított olajban kisütjük, hozzáöntjük a hallevet, sóval, borssal, a cukorral és a babérlevéllel ízesítjük. Lefedjük, 20 percig kis lángon lassan forraljuk. Az ecettel ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

3. A szardíniákat a kihűlt páclében 180-240 percen keresztül állni hagyjuk. A zöldfűszerekkel és hagymakarikákkal díszítve tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
recept beküldése