Húsgombócok gombatöltelékkel

Bitocski sz gribami

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Húsgombócok gombatöltelékkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg darált hús
5 dkg zsemlemorzsa
3 szelet héja nélkül fehérkenyér
2 és fél dl tej
3 db tojás
10 dkg kockára vágott szalonna
2 fej kockára vágott vöröshagyma
10 dkg vaj
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fehér kenyeret rövid időre a tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Ezután összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval és borssal fűszerezzük, jól összedolgozzuk.

2. Megtisztítjuk a gombát, forró vízzel leforrázzuk, és a szalonnával meg hagymával 1-2 evőkanálnyi felforrósított vajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, jól összekeverjük.

3. A húsmasszából 8-12 lepényt formázunk, mindegyik közepébe kevés gombát teszünk, és gombócokká formázzuk. A zsemlemorzsában megforgatjuk, a maradék felforrósított vajban kisütjük.

Húsgombócok gombatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Húsgombócok gombatöltelékkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
bevásárlólista