Húsgombócok gombatöltelékkel
Bitocski sz gribami
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 35 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A fehér kenyeret rövid időre a tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Ezután összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, sóval és borssal fűszerezzük, jól összedolgozzuk.
2. Megtisztítjuk a gombát, forró vízzel leforrázzuk, és a szalonnával meg hagymával 1-2 evőkanálnyi felforrósított vajban megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, jól összekeverjük.
3. A húsmasszából 8-12 lepényt formázunk, mindegyik közepébe kevés gombát teszünk, és gombócokká formázzuk. A zsemlemorzsában megforgatjuk, a maradék felforrósított vajban kisütjük.