Serpenyős marhahús parajjal

Serpenyős marhahús spenóttal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős marhahús parajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott paraj
50 dkg csíkokra vágott bélszín
2 evőkanál olaj
1 evőkanál száraz sherry
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma

Elkészítés:

1. Az édes chilimártást, szójaszószt, fokhagymát, gyömbért és a sherryt egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk a páclében, majd folpack fóliával letakarjuk, és legalább 120 percig, vagy ha időnk engedi, akár egész éjszaka a hűtőben pácoljuk.

2. Fogóval vagy szedőkanállal kivesszük a húst a pácléből. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk egy evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Részletekben beletesszük a húst, és erős lángon keverés mellett, adagonként 2-3 percig sütjük, amíg szépen megpirul. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat. Kivesszük a wokból.

3. Erős lángon újból felhevítjük a wokot, beleöntünk egy újabb evőkanál olajat, és a hagymagerezdeket folyton kevergetve, 3-4 percig pirítjuk. Az összes húst visszatesszük a wokba, és jól elkeverjük a hagymával.

4. Közvetlenül tálalás előtt a parajleveleket beleforgatjuk a húsos keverékbe, hogy a spenót éppen csak megfonnyadjon. Azonnal tálaljuk, és párolt jázminrizst adunk hozzá.

Serpenyős marhahús parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Serpenyős marhahús parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó