Serpenyős marhahús parajjal
Serpenyős marhahús spenóttal



Elkészítés:
1. Az édes chilimártást, szójaszószt, fokhagymát, gyömbért és a sherryt egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk a páclében, majd folpack fóliával letakarjuk, és legalább 120 percig, vagy ha időnk engedi, akár egész éjszaka a hűtőben pácoljuk.
2. Fogóval vagy szedőkanállal kivesszük a húst a pácléből. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk egy evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk, hogy az edény oldalát is érje. Részletekben beletesszük a húst, és erős lángon keverés mellett, adagonként 2-3 percig sütjük, amíg szépen megpirul. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis olajat. Kivesszük a wokból.
3. Erős lángon újból felhevítjük a wokot, beleöntünk egy újabb evőkanál olajat, és a hagymagerezdeket folyton kevergetve, 3-4 percig pirítjuk. Az összes húst visszatesszük a wokba, és jól elkeverjük a hagymával.
4. Közvetlenül tálalás előtt a parajleveleket beleforgatjuk a húsos keverékbe, hogy a spenót éppen csak megfonnyadjon. Azonnal tálaljuk, és párolt jázminrizst adunk hozzá.