Yakisoba

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Yakisoba
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg csíkokra vágott bélszín
6 szelet húsos baconszalonna
4 db szárított shiitake gomba
3 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
6 szál darabolt újhagyma
22 dkg darabolt kínai kel
2 evőkanál földimogyoró-olaj
½ teáskanál szezámolaj
2 nagy gerezd finomra aprított fokhagyma
1 szál vékonyra szeletelt, karikára vágott sárgarépa
1 kisebb vékonyra szeletelt zöldpaprika
A mártáshoz:
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál Worcestershire szósz
másfél evőkanál rizsecet
1 evőkanál szaké
1 evőkanál mirin
1 evőkanál osztrigaszósz
1 evőkanál paradicsommártás

Elkészítés:

1. A gombát leforrázzuk, és 20 percre beáztatjuk, amíg megpuhul. Szárazra nyomkodjuk, az áztatófolyadékból 2 evőkanálnyit félreteszünk. Kidobjuk a szárakat, és a fejeket vékonyan felszeleteljük.

2. A tésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 1 percig áztatjuk benne, majd lecsepegtetjük és fellazítjuk a szálakat.

3. A gyömbér és a fokhagyma felét egy kis tálban összekeverjük, beleforgatjuk a húst, majd félretesszük.

4. A mártáshoz való nyersanyagokat összekeverjük egy tálban a gombás folyadékkal és a maradék gyömbérrel és fokhagymával.

5. A wokot közepes-erős lángon felforrósítjuk, beletesszük a 3 cm széles darabokra vágott, hosszú, hajszálvékonyra szelt bacont, és 2-3 percig pirítjuk, amíg megpuhul, és éppen csak barnulni kezd. Áttesszük egy nagy tálba. Összekeverjük a földimogyoró- és a szezámolajat. A lángot erősre állítjuk, beleöntünk a wokba egy kis olajkeveréket, és állandó keverés mellett, 1 percig hirtelen pirítjuk a húst, amíg éppen csak megváltozik a színe körös-körül. Hozzáadjuk a baconhoz.

6. Felforrósítunk még egy kis összekevert olajat, beletesszük az újhagymát, a sárgarépát, valamint a zöldpaprikát és 1 percig kevergetve sütjük. Hozzáadjuk a kínai kelt és a gombát, és 30 másodpercig pirítjuk.

7. Felforrósítjuk a maradék olajat a wokban, beletesszük a tésztát, és 1 percig, keverés mellett pirítjuk, majd visszatesszük a bacont, a húst és a zöldségeket a wokba, ráöntjük a szószt, és 2-3 percig kevergetve sütjük, amíg az étel átmelegszik. A tésztát négy mélytányérba szedjük, és tetszés szerint, rátesszük a savanyú gyömbért és a csíkokra vágott norilapot.

Savanyított gyömbér

Savanyított gyömbér
12.5 dkg friss gyömbér
1.25 dl rizsecet
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
2 teáskanál

1. A friss gyömbért 2,5 cm-es darabokra vágjuk. sót szórunk rá, lefedve 1 hétre a hűtőbe tesszük.

2. Nagyon éles késsel a rostokat átvágva papírvékonyan felszeleteljük.

3. Alacsony hőfokon a cukrot feloldjuk a rizsecetben és a vízben. Felforraljuk, és lassú tűzön 1 percig főzzük. A gyömbért sterilizált üvegekbe rakjuk, ráöntjük a páclét, lezárjuk,

és felhasználás előtt 1 hétig a hűtőben tartjuk.

A gyömbér halvány rózsaszín lesz, vagy színezőanyagként adhatunk hozzá 1 evőkanál grenadinszirupot. A hűtőben 3 hónapig is eláll.

Yakisoba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2215 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Yakisoba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista