Fenyérfüves marhahús

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fenyérfüves marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál finomra vágott fenyérfű
20 dkg kígyóbab
60 dkg csíkokra vágott bélszín
2 és fél evőkanál olaj
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál zöldcitromlé
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 evőkanál kecap manis

Elkészítés:

1. A fokhagymát, gyömbért, fenyérfű fehér részét 2 teáskanál olajjal egy nagy, nem fémből készült tálban összekeverjük. Beletesszük a húst, jót összeforgatjuk a páclével, majd folpack fóliával letakarjuk, és legalább 10 percig pácoljuk a hűtőben.

2. A mártáshoz a fenyérfüvet, a halszószt és a kecap manist egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük, és további felhasználásig félretesszük.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst adagokban 2-3 percig állandó keverés mellett pirítjuk, amíg szép barna lesz, majd kivesszük a wokból.

4. A wokot erős lángon újra felhevítjük, felforrósítjuk a maradék olajat, majd beletesszük a hagymát, és kevergetve 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a ferdén, 5 cm hosszú darabokra szelt babot, és még 2 percig sütjük, majd visszatesszük a húst. Ráöntjük a mártást, és addig hagyjuk a lángon, amíg az étel átmelegszik. Párolt rizzsel tálaljuk.

Fenyérfüves marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fenyérfüves marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+