Teriyaki marhahússal és szójababbal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Teriyaki marhahússal és szójababbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál vékonyra szeletelt újhagyma
2 evőkanál szaké
1 evőkanál mirin
40 dkg mélyhűtött, fejtett szójabab
70 dkg csíkokra vágott bélszín
5 dkg tisztított szójacsíra
1 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál japán szójaszósz
1 db vékonyra szeletelt piros húsú paprika

Elkészítés:

1. Elkészítjük a teriyaki mártást. A mirint, a szakét, a japán szójaszószt és a cukrot egy kis tálban vagy korsóban összekeverjük, és további használatig félretesszük.

2. A szójababot egy lábos, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük.

3. Erős lángon felforrósítunk egy nagy wokot. Beleöntjük a 2 teáskanál földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst három adagban, adagonként 3-4 percig pirítjuk, amíg szép barna lesz, majd kivesszük a wokból. Beletesszük az újhagymát, és 30 másodpercig pirítjuk, amíg megfonnyad.

4. Visszatesszük a húst a wokba, beletesszük a fokhagymát, a gyömbért, a szójababot, a szójacsírát és a paprikát, és folyamatos keverés mellett 2 percig sütjük. Ráöntjük a mártást, és addig keverjük, amíg átmelegszik. Forrón, párolt rizzsel tálaljuk.

A japán hagyomány szerint a teriyaki az olyan ételeket jelenti, amelyeket a grillezés végső fázisában egy speciális édes páclével vonnak be. A teri jelentése: fényes, a yaki pedig grillezést jelent. Amint a teriyaki elterjedt a világban, jelentése fellazult, és a főzési eljárás helyett ma már inkább csak a három kedvenc japán alapanyagra (mirin, szaké és szójaszósz) vonatkozik. A teriyaki szószt könnyen elkészíthetjük otthon, de kereskedelmi forgalomban is kapható.
A mélyhűtött szójababot csomagolva árulják, hüvelyes vagy kifejtett formában. Ázsiai élelmiszerboltokban kapható. A receptben a fejtett változatot használjuk.
Teriyaki marhahússal és szójababbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Teriyaki marhahússal és szójababbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár