Mogyorós csokoládétorta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (14 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára tört mogyoró
4 db szétválasztott tojás
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 és ¼ dl tejszín
A mázhoz:
½ zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál durvára tört mogyoró
2 evőkanál tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.

2. Hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót és a reszelt csokoládét. Végül belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

3. A tésztát kivajazott, liszttel behintett, 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk.

4. Körülbelül 50 percig vagy tűpróbáig sütjük. A kapcsos peremet eltávolítva rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd félretesszük hűlni. Belekeverjük a tejszínt és a vaníliás cukor felét.

6. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tejszínt a maradék vaníliás cukorral.

7. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a tejszínhabbal és ráhelyezzük a tetejét. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a csokoládékrémmel. Durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mogyorós csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5508 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mogyorós csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest