Homoktorta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Homoktorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db szétválasztott tojás
30 dkg vaj
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
13 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a sót.

2. Robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk.

3. Egyenként a krémbe keverjük a tojások sárgáját, majd apránként, alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat.

4. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük.

5. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A tésztát a formába simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

6. A süteményt 20 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tortát teljesen kihűtjük.

Homoktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3043 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Homoktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár