Piemonti csokoládétorta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Piemonti csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg porcukor
4 db tojás
15 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg kakaó
A mandulakrémhez:
5 dkg egész mandula
12 dkg vaj
7 dkg liszt
5 dl tej
néhány csepp mandulaaroma
néhány csepp vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a porcukorral. Hablapáttal belekeverjük a lisztet és a kakaót, majd az olvasztott vajat is.

3. Másik tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A mandulakrémhez tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. Átöntjük egy lábosba. Fakanállal belekeverjük a lisztet, a reszelt csokoládét, a puha vajat, a vaníliakivonatot és a mandulaaromát.

6. Kis lángon, állandó keverés mellett összefőzzük, de nem forraljuk.

7. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel.

8. A még meleg krémbe belenyomkodjuk az egész szem mandulákat.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Piemonti csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Piemonti csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó