Piemonti csokoládétorta



Elkészítés:
1. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a tojássárgáját a porcukorral. Hablapáttal belekeverjük a lisztet és a kakaót, majd az olvasztott vajat is.
3. Másik tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Hablapáttal óvatosan a tésztába vegyítjük.
4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
5. A mandulakrémhez tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral. Átöntjük egy lábosba. Fakanállal belekeverjük a lisztet, a reszelt csokoládét, a puha vajat, a vaníliakivonatot és a mandulaaromát.
6. Kis lángon, állandó keverés mellett összefőzzük, de nem forraljuk.
7. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel.
8. A még meleg krémbe belenyomkodjuk az egész szem mandulákat.