Mogyorótorta

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorótorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darált mogyoró
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál rum
15 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Tálba szitáljuk a lisztet, a burgonyakeményítőt, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a darált mogyorót.

2. Egy másik tálban robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd a tojásokkal. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a rumot.

3. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

4. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva teljesen kihűtjük.

Mogyorótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mogyorótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj