Könnyű serpenyős marhahús



Elkészítés:
1. A mártáshoz az osztrigaszószt, a fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal, rizsborral, mézzel, szezámolajjal és a víz felével egy kis, nem fémből készült tálban vagy korsóban összekeverjük. A kukoricalisztet a maradék vízzel egy másik kis tálban simára keverjük. Mindkét tálat további felhasználásig félretesszük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst adagokban beletesszük, és alkalmanként 2-3 perc alatt szép barnára pirítjuk, majd kivesszük.
3. Felforrósítjuk a wokban a maradék földimogyoró-olajat, beletesszük a hagymát, a répát, a piros húsú paprikát, és állandó kevergetés közben 2-3 percig pirítjuk, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak. Hozzáadjuk a zsenge hüvelyes cukorborsót, a kukoricát és a gombát, majd további 1 percig sütjük, végül az összes húst is visszatesszük. Ráöntjük a mártást, majd a kukoricapépet, és keverés közben 1 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá. Vékony spagettivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.