Könnyű serpenyős marhahús

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Könnyű serpenyős marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csíkokra vágott bélszín
10 dkg zsenge, félbevágott cukorborsóhüvely
15 dkg félbevágott bébikukorica
2 evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál rizsbor
1 evőkanál méz
20 dkg csiperkegomba
vagy
20 dkg szalmagomba
2 evőkanál víz
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál kukoricaliszt
1 fej szeletelt vöröshagyma
1 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 db vékonyra szeletelt, csíkokra vágott piros húsú paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mártáshoz az osztrigaszószt, a fokhagymával, gyömbérrel, szójaszósszal, rizsborral, mézzel, szezámolajjal és a víz felével egy kis, nem fémből készült tálban vagy korsóban összekeverjük. A kukoricalisztet a maradék vízzel egy másik kis tálban simára keverjük. Mindkét tálat további felhasználásig félretesszük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. A húst adagokban beletesszük, és alkalmanként 2-3 perc alatt szép barnára pirítjuk, majd kivesszük.

3. Felforrósítjuk a wokban a maradék földimogyoró-olajat, beletesszük a hagymát, a répát, a piros húsú paprikát, és állandó kevergetés közben 2-3 percig pirítjuk, amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak. Hozzáadjuk a zsenge hüvelyes cukorborsót, a kukoricát és a gombát, majd további 1 percig sütjük, végül az összes húst is visszatesszük. Ráöntjük a mártást, majd a kukoricapépet, és keverés közben 1 percig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, és frissen őrölt borsot szórunk rá. Vékony spagettivel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Könnyű serpenyős marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Könnyű serpenyős marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél