Thai serpenyős tészta marhahússal

Phad si-iew

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai serpenyős tészta marhahússal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott bélszín
50 dkg friss rizstészta
2 evőkanál földimogyoró-olaj
¼ teáskanál őrölt fehérbors
2 db kissé felvert tojás
dl kecap manis
másfél evőkanál szójaszósz
másfél evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. A hosszában 2 cm széles csíkokra vágott tésztalapokat leforrázzuk, és óvatosan szétválasztjuk a szálakat, majd lecsepegtetjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a tojást, szétterítjük, és közepes lángon 1-2 percig sütjük, amíg megszilárdul. Kivesszük, és csíkokra vágjuk.

3. Újra felhevítjük a wokot az eredeti hőmérsékletre, beleöntjük a maradék olajat, és a húst adagonként 3 perc alatt megpirítjuk, majd kivesszük.

4. Közepesre mérsékeljük a lángot, beletesszük a tésztát, és 2 percig pirítjuk. Összekeverjük a kecap manist, a szója- és a halszószt.

5. Beletesszük a wokba az 5 cm hosszú darabokra szelt kínai brokkolival és a fehér borssal együtt, majd 2 percig keverve pirítjuk. Visszatesszük a tojást és a húst a wokba, és még 3 percig sütjük.

Thai serpenyős tészta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2995 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai serpenyős tészta marhahússal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
recepttár