Thai marhahússaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai marhahússaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg tisztított szójacsíra
½ csokor friss mentalevél
50 dkg csíkokra vágott bélszín
2 kisebb friss, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
2 db vékonyra szeletelt uborka
3 evőkanál friss, finomra vágott koriander
¼ teáskanál
¼ teáskanál őrölt fehérbors
2 evőkanál földimogyoró-olaj
4 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
2 fej sonkahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál reszelt pálmacukor
2 evőkanál halszósz

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 evőkanálnyi olajat. Beletesszük a hús felét, és 1-2 perc alatt közepes-véresre sütjük. Kivesszük a wokból, és egy tálra tesszük. A maradék olajban kisütjük a többi húst is.

2. A fokhagymát, pálmacukrot, koriandert, zöldcitromlét és a halszószt negyed teáskanál őrölt fehér borssal és negyed teáskanál sóval együtt egy tálba tesszük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvadt. Hozzáadjuk a kimagozott chilit, a sonkahagymát, és összekeverjük.

3. A mártást a forró marhahúsra öntjük, jól összeforgatjuk.

4. Egy másik tálban összekeverjük az uborkát a mentalevelekkel, és igény szerint behűtjük.

5. A tálalótálon mentás uborkaágyat készítünk, majd ráhalmozzuk a húst, szójacsírával és földimogyoróval díszítjük.

Thai marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 967 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai marhahússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél