Kínai marhahús feketebabmártásban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai marhahús feketebabmártásban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál főtt, darabolt fekete szójabab
50 dkg csíkokra vágott bélszín
1 evőkanál víz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál kukoricaliszt
½ teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
1 teáskanál kristálycukor
1 fej cikkekre vágott vöröshagyma
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál rizsbor
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
dl víz
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A babot, a szójaszószt, a rizsbort 0,6 dl vízzel együtt egy kis tálba tesszük, és összekeverjük. Egy másik tálban a fokhagymát és a cukrot péppé zúzzuk.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntünk 1 teáskanálnyi földimogyoró-olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hagymát, és 1-2 percig pirítjuk, majd kivesszük. Beleöntünk 1 evőkanálnyi földimogyoró-olajat, körbefuttatjuk, majd állandó kevergetés mellett 5-6 percig sütjük a bélszín felét, amíg megpirul. Hozzáadjuk a hagymát, majd a második adag húst is kisütjük.

3. A maradék földimogyoró-olajat a fokhagymával és a gyömbérrel együtt visszatesszük a wokba, és 30 másodpercig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a babkeveréket, a hagymát és a húst. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és fedő alatt 2 percig csendesen főzzük. Közben belekeverjük a kukoricapépet (a kukoricaliszt 1 evőkanál vízben elkeverve), és addig keverjük, amíg a mártás felforr és besűrűsödik. Belekeverjük a szezámolajat, és párolt rizzsel tálaljuk.

Kínai marhahús feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kínai marhahús feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+