Édes ropogós

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Édes ropogós
Adag: 1 tepsi (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg liszt
1 csipet
15 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg élesztő

Elkészítés:

1. A liszt negyedét tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Az élesztőt belekeverjük 1 dl langyos tejbe, és meleg helyen 10 percig állni hagyjuk.

2. A tálba beleöntjük az élesztős folyadékot és összegyúrjuk. Kemény tésztává gyúrjuk, cipóvá formáljuk.

3. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 30 percet kelesztjük.

4. A maradék lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot. Közepébe tesszük a kelt tésztát, majd a puha vajat és a tojásfehérjét. Összegyúrjuk, ha szükséges, tejet adunk még hozzá.

5. A puha tésztából lisztezett deszkán 5 cm átmérőjű hengereket formálunk.

6. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzük és ruhával letakarva további 120 percet kelesztjük.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Letakarva 2 napra félretesszük.

8. Három milliméter vékonyan felszeleteljük, majd előmelegített, 160 fokos sütőben 10 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük. Jól záródó fémdobozban tároljuk.

Édes ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Édes ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek