Mogyoróvajas tallér

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyoróvajas tallér
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál mogyoróvaj
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg barna cukor
1 db tojás

Elkészítés:

1. Nagy tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport, belekeverjük a kétféle cukrot. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a mogyoróvajat.

2. A masszából kiskanállal diónyi darabokat vájunk ki, sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzük és villával ellapítjuk.

3. Előmelegített sütőbe toljuk, 160 fokon körülbelül 15 perc alatt ropogósra sütjük.

4. Kihűtve fogyasztjuk. Jól záródó fémdobozban tároljuk.

Ropogósabb változathoz használjunk darabos földimogyoróvajat.
Mogyoróvajas tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1220 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mogyoróvajas tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó