Meggyes táska



Elkészítés:
1. A lisztet, sót, cukrot tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojásokat. Hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
2. Cipóvá formáljuk és műanyag fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
3. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. Közepére 1-1 teáskanál lekvárt teszünk, majd a tésztaköröket félbehajtjuk. A széleket jól összenyomjuk.
4. A meggyes táskákat sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük. Jól záródó fémdobozban tároljuk.