Zöldborsós karaj

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldborsós karaj
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet sertéskaraj
50 dkg zöldborsó
vagy
igény szerint liszt
igény szerint olaj
igény szerint

Elkészítés:

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk.

2. Lisztbe forgatjuk és hirtelen kevés olajban kisütjük.

3. A lábos aljára tesszük a fehérre sütött hússzeleteket úgy, hogy több rétegben helyezkedjenek el. Ráöntjük a sütésnél megmaradt olajat. Ettől ízletesebb lesz a szaft.

4. Beletesszük a zöldborsót. A tűzre téve felengedjük vízzel. Addig töltjük fel, hogy a hússzeleteket pont ellepje. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor kalkuláljuk bele, hogy plusz levet fog engedni a mélyhűtött zöldség. Beledobjuk a húsleveskockát és meg is sózzuk az ételt. Kocka és víz helyett használhatunk húslevest is.

5. Addig főzzük, amíg a hús omlós, a szaft pedig sűrű lesz. Bulgurral (törtbúzával), rizzsel tálaljuk.

Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Húsleves

Kép nélkül
2 db kockára vágott burgonya
30 dkg gyalult fehérkáposzta
50 dkg kockára vágott marhahús
0.5 db leve citrom
1 fej szeletelt hagyma
1 evőkanál paradicsompüré
15 dl víz
ízlés szerint édes pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld

Mindent egyszerre kell a vízben feltenni úgy, hogy a húst és a burgonyát kockára vágjuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk.

Beletesszük a fűszereket és a sűrített paradicsomot, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. A többi hozzávaló addigra péppé fő.

Tálalás előtt belecsavarjuk a citrom levét.

Zöldborsós karaj
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 16291 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
fotosviki fotosviki
közösségünk tagja
Zöldborsós karaj
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
fotosviki fotosviki
közösségünk tagja
van itthon