Málnás linzerkarika
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Belekeverjük a tojást és a mandulaaromát.
2. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Sima tésztává gyúrjuk.
3. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Minden második korong közepét is kiszúrjuk (almacsutkázóval).
4. A tésztakorongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
5. A kihűlt korongokat málnalekvárral összeragasztjuk. Jól záródó fémdobozban tároljuk.
A két süteményt csokoládé- vagy kávékrémmel is összeragaszthatjuk.