Diós kukoricacsemege

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós kukoricacsemege
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg vaj
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
A mázhoz:
15 db félbevágott dió
1 evőkanál forró víz
1 zacskó vaníliás cukor
12 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg vaj

Elkészítés:

1. Nagy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaót. Belekeverjük a kissé összetört kukoricapelyhet.

2. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre 1-1 kiskanál halmot rakunk a masszából. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

3. Tálban kikeverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a forró vízben feloldott kakaóval.

4. A krémbe belemártjuk a kukoricacsemegét, közepébe 1-1 szem diót nyomunk. Száradni hagyjuk.

Diós kukoricacsemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1610 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Diós kukoricacsemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja