Mézes-diós puszedli

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézes-diós puszedli
Adag: 1 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg durvára tört dió
6 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt ánizs
30 dkg liszt
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. Fémtálban összekeverjük a mézet és a cukrot.

2. A tálat ráhelyezzük egy fazékra, amelybe előzetesen forró vizet öntöttünk. A vizet kis lángon forrni hagyjuk. Amikor a cukor elolvad és a folyadék sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről.

3. Belekeverjük a lisztet, a durvára vágott diót, az apróra vágott kandírozott narancs- és citromhéjat és az ánizst.

4. A masszából lisztezett kézzel diónyi darabokat csippentünk ki, majd ovális alakúra formázzuk.

5. A tésztát sütőpapírral kibélelt sütőlemezre helyezzük és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 55-60 percig sütjük. Kihűlve fogyasztjuk.

Mézes-diós puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1968 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mézes-diós puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek