Ázsiai borsos marhahús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai borsos marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg csíkokra vágott bélszín
2 evőkanál rizsbor
1 evőkanál szemes, tört fekete bors
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál olaj
2 szál darabolt újhagyma
2 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál osztrigaszósz
2 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál tört szecsuáni bors

Elkészítés:

1. A hagymát, fokhagymát, gyömbért, rizsbort, szójaszószt, az osztrigaszószt, cukrot, szezámolajat és a kétféle borsot egy nem fémből készült tálban összekeverjük, befedjük, és a hűtőben legalább 120 perc hosszat pácoljuk a csíkokra vágott húst.

2. A húst kivesszük a pácléből, leitatunk róla minden felesleges folyadékot, és hozzákeverjük az újhagymát.

3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olaj felét és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a hús felét, és állandó kevergetés mellett 6 percig sütjük, amíg megpirul és átsül, ízlésünk szerint. A maradék olajjal kisütjük a második adag húst is, majd párolt rizzsel tálaljuk.

Ázsiai borsos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2015 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Ázsiai borsos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó