Krémmel töltött félhold

Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vaj
1 db reszelt, héja citrom
45 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet
A töltelékhez:
5 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a vajat. Közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.

3. A töltelékhez nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük a lisztet és áttesszük egy teflonlábosba.

4. A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. Apránként a tojáskrémbe öntjük, közben állandóan keverjük. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.

5. A tűzről levéve műanyagfóliát nyomunk a tetejére, hogy elkerüljük a bőrösödést.

6. Ha langyosra hűlt, 1-1 kiskanál krémet teszünk a tésztakörök közepébe, majd félbehajtjuk. A széleket összenyomjuk.

7. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 20 perc alatt halvány sárgára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

A vaníliás krémmel töltött sütemény valósággal szétolvad a szájban.
Krémmel töltött félhold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2101 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Krémmel töltött félhold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja