Krémmel töltött félhold



Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a vajat. Közepébe mélyedést nyomunk és beleütjük a tojások sárgáját. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
2. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.
3. A töltelékhez nagy tálban fehéredésig keverjük a tojássárgáját a cukorral. Belekeverjük a lisztet és áttesszük egy teflonlábosba.
4. A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. Apránként a tojáskrémbe öntjük, közben állandóan keverjük. Kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük.
5. A tűzről levéve műanyagfóliát nyomunk a tetejére, hogy elkerüljük a bőrösödést.
6. Ha langyosra hűlt, 1-1 kiskanál krémet teszünk a tésztakörök közepébe, majd félbehajtjuk. A széleket összenyomjuk.
7. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon 20 perc alatt halvány sárgára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.