Fahéjas-mazsolás csiga

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fahéjas-mazsolás csiga
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg mazsola
1 csipet
60 dkg liszt
1 db tojás
15 dkg barna cukor
50 dkg vaj
2 és fél dl tej
2 és fél dkg élesztő

Elkészítés:

1. Az élesztőt 6 evőkanál langyos, cukros vízben felfuttatjuk.

2. A lisztet, a sót, 3 kanál cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót tálba szitáljuk. Belemorzsolunk 35 dkg vajat. Közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős folyadékot meg a tejet. Jól összekeverjük. Beleütjük a tojást és kemény tésztává gyúrjuk.

3. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 90 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára áttesszük és átgyúrjuk, majd kettéosztjuk.

4. Az egyik felet lisztezett deszkán körülbelül 25x38 centiméteres téglalappá kinyújtjuk. Rámorzsoljuk a maradék vaj felét és megszórjuk a barnacukor, a mazsola és az apróra vágott, kandírozott citromhéj felével. A tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járunk el.

5. A tekercset 10 szeletre vágjuk, majd a csigákat kivajazott sütőlemezre, egymástól 1 cm távolságra fektetjük. Tiszta ruhával letakarjuk és további 30 percet kelesztjük.

6. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük. A maradék cukrot 2 evőkanál tejben kikeverjük és még melegen a fahéjas csigákra kenjük.

Fahéjas-mazsolás csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1768 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Fahéjas-mazsolás csiga
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése