Fahéjas-mazsolás csiga



Elkészítés:
1. Az élesztőt 6 evőkanál langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
2. A lisztet, a sót, 3 kanál cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a szerecsendiót tálba szitáljuk. Belemorzsolunk 35 dkg vajat. Közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős folyadékot meg a tejet. Jól összekeverjük. Beleütjük a tojást és kemény tésztává gyúrjuk.
3. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 90 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára áttesszük és átgyúrjuk, majd kettéosztjuk.
4. Az egyik felet lisztezett deszkán körülbelül 25x38 centiméteres téglalappá kinyújtjuk. Rámorzsoljuk a maradék vaj felét és megszórjuk a barnacukor, a mazsola és az apróra vágott, kandírozott citromhéj felével. A tésztát a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A maradék hozzávalókkal ugyanígy járunk el.
5. A tekercset 10 szeletre vágjuk, majd a csigákat kivajazott sütőlemezre, egymástól 1 cm távolságra fektetjük. Tiszta ruhával letakarjuk és további 30 percet kelesztjük.
6. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 20 percig sütjük. A maradék cukrot 2 evőkanál tejben kikeverjük és még melegen a fahéjas csigákra kenjük.