Duplacsokoládés palacsinta



Elkészítés:
1. Nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Hozzáadjuk a cukrot és a durvára vágott csokoládét.
2. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütjük a tojást, beleöntjük a tejet, a tejszínt és az olvasztott vajat. Jól összedolgozzuk. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a tésztába vegyítjük.
4. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsintát mindkét oldalon megsütjük, majd előmelegített tálra csúsztatjuk.
5. A mártás hozzávalóit lábosban összekeverjük és kis lángon összeolvasztjuk. A palacsintára öntve kínáljuk.