Almás palacsinta grillázzsal



Elkészítés:
1. A tésztából a szokásos módon 12 vékony palacsintát sütünk.
2. A megtisztított almát felszeleteljük. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg az alma megpuhul.
3. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Belekeverjük a tejszínt, a sárgabaracklekvárt, a széttört diós grillázst és a rumot.
4. A krémmel megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük. A töltött palacsintákat kivajazott tálba helyezzük.
5. Előmelegített, 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Palacsinta alaprecept
1. A tojást tálba ütjük és habverővel felverjük. Másik tálban összekeverjük a lisztet és a sót. Apránként beleöntjük a tejet (1. kép) és csomómentesre keverjük. Végül belekeverjük a tojást is és simára keverjük. Letakarva fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
2. Habverővel felverjük a tésztát. Palacsintasütőben vagy vékony, lapos serpenyőben 1 teáskanálnyi vajat forrósítunk. Beleöntünk 1 merőkanálnyi tésztát (2. kép) és eloszlatjuk a serpenyő alján (3. kép).
3. Feltesszük a tűzhelyre és közepes lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul, és a teteje is megszilárdul.
4. Falapáttal alányúlunk, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük (4. kép). Előmelegített tálra csúsztatjuk. A serpenyőbe vajat dobunk, és addig folytatjuk a palacsinták sütését, amíg tart a tészta. Megtöltjük és feltekerve vagy négyrét hajtva kínáljuk.