Sárgadinnye füstölt sonkával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető drága
Sárgadinnye füstölt sonkával
Eszközök: hústű, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sovány füstölt sonka
1 db közepes méretű sárgadinnye

Elkészítés:

1. Az érett sárgadinnyét kettévágjuk, a magokat kiszedjük, ujjnyi cikkekre vágjuk, meghéjazzuk és hűtőbe tesszük.

2. Száraz sovány sonkát – lehetőleg géppel – nagyon vékony szeletekre vágunk.

3. A lehűtött dinnyeszeleteket a sonkaszeletekkel körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük és salátalevelekre ízlésesen felrakva tálaljuk. Vékonyra szeletelt pirítóst adhatunk hozzá.

Télen, amikor nincs sárgadinnye, konzerv ananász szeletekkel is nagyon finom.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sárgadinnye füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2940 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha remekeiből
Az olasz konyha remekeiből
(Lapkiadó Vállalat, 1984)

Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Több ízben jártam Olaszországban, mint meghívott szakács és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha... bővebben...
Sárgadinnye füstölt sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha remekeiből
Az olasz konyha remekeiből
(Lapkiadó Vállalat, 1984)

Régi kötelezettségemnek teszek eleget, amikor szeretném megismertetni a magyar háziasszonyokat az olasz konyha különleges ízeivel. Több ízben jártam Olaszországban, mint meghívott szakács és igyekeztem megismerkedni az olasz konyha... bővebben...
recept beküldése